MaiLap [Kultúra, 2001. május 12.] Kordos Szabolcs
Kétszázkilós a Hukkle című film főszereplője. A feltörekvő sztár csak néhány órát töltött a kamera előtt, de máris sztárallűrjeitől szenved a stáb. Ha a művész úr morcos lesz, nincs más megoldás: le kell fújni a forgatást. Rövid sminkelés a pocsolyában, és újra kezdőthet a munka. Jimmy, a főszereplő egy jól megtermett kan disznó.

Hukkle - A végén összeáll a kép - beszélgetés Pálfi Györggyel
[filmhu, 2002. január 30.]
Lovas Balázs
Hukkle, "tehát egy nagyot kell csuklani, ami azért nem "hukk" csak egyszerűen, mert van mögötte még egy hang, egy nyelés." Pálfi György hangosfilmje párbeszédek nélkül, "pohárnoki" képaláfestésekkel.

Némi tanakodás után kiderült [filmhu]
Dér András filmrendező szerint az a tény, hogy Pálfi filmjében szeretnivaló embereket mutat meg, feloldja az erkölcsi dilemmákat. Úgy véli, kifejezetten "emberi" gyilkosságsorozatokról szól a rendező balladisztikus története.

Nagy tétek napja [filmhu, 2002. február 3.] Stőhr Lóránt
Pálfi zseniális ötlete visszaköti az embert a természetbe: felruházkodott barom lesz Isten állatkertjében, akire a gólya és a nyúl csodálkozva néz, mert a homo sapiens a születés és pusztulás hatalmas körforgásában inkább az utóbbin munkálkodik serényen.

A 33. Magyar Filmszemle díjai [filmhu, 2002. február 05.]
Megszületett a döntés! A fődíjat idén a Chico viszi haza, legjobb rendezőnek Kamondi Zoltánt választották, a legjobb elsőfilmnek pedig a Hukkle bizonyult. Az idei esztendőben a filmszemlén jelenlévő külföldi kritikusok GENE MOSKOWITZ DÍJát Pálfi György Hukkle és Mundruczó Kornél Szép napok című filmje kapta megosztva.

Népszabadság [Kultúra, 2002. február 6.] Szabó G. László
A legnagyobb öröm, hogy nem volt gond kiosztani az elsőfilmes tehetséheknek járó elismeréseket.

Élet És Irodalom  [2002. február 8.] Báron György
Derű, szépség és költészet sugárzik a Hukkléból, olyan erények, amik hiányoznak az életünkből és a filmvászonról. Miklauzic és Pálfi visszahozzák a moziba a csodát, az álmot - mintha egy másik bolygóról csöppentek volna ide, ahol nem hatnak az evilági gravitáció nehézkes törvényei.

RelaxFILMEK [relax.hu] Szalóky Bálint
Mit szeretünk a Magyar Filmszemlén? - tesszük fel a költői kérdést évről-évre, leginkább magunknak. Az elszántság ugyanis nem elég, némi mazochizmus is kell hozzá, hogy a filmeket ilyen mennyiségben és minőségben fogyasszuk. És ekkor - teljesen váratlanul - megérkezik a fenti kérdésre a válasz idén a Hukkle személyében.

Új Szó [2002. február 8.] Szabó G. László
Ebben az évben nem volt gond kiosztani a legjobb elsőfilmes díját. Még akkor sem, ha erre többen is érdemesek lettek volna. Hogy a végén mégis Pálfi György kapta, azon senki sem csodálkozhatott.

HVG [Szellem, 2002. február 16.] Vajna Tamás
"- Minek ide papír, a Hukkle a nyerő, és kész!"

Az idegennyelvű cikkeket itt találja